Elfelejtett jelszó

Töltsd fel a hajód

Gyakori kérdések

Your search results

Bérlőknek

Hajót bérelnél, de vannak még kérdéseid? Itt minden bizonnyal választ kapsz rájuk.

Tulajdonosoknak

Bérbe adnád a hajód, de van, ami elsőre nem egyértelmű? Itt tiszta képet kapsz mindenről.

Charter cégeknek

Professzionális bérbeadó vagy, és szeretnél mindent tisztán látni? Itt egyértelmű válaszokat találsz.

Bérlőknek

A legfontosabb feltételek, amelyeknek meg kell felelned:

 • elmúltál 18 éves;
 • rendelkezel érvényes személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával;
 • ha kapitány nélkül szeretnél hajót bérelni, és a hajó hosszabb, mint 7 méter, akkor rendelkezned kell érvényes hajóvezetői engedéllyel
 • ha a hajó rövidebb mint 7 méter, akkor is kérlek ellenőrizd, illetve egyeztess a hajótulajdonossal, hogy szükséges-e hajóvezetői engedély

Kérjük, hogy a regisztráció során valós adatokat adj meg magadról. A bérlőkre vonatkozó részletes szabályozást az ÁSZF-ben találod.

Ha megtetszett egy hajó, akkor egyszerűn válaszd ki a számodra megfelelő foglalási időszakot, és nyomd meg a foglalás gombot.
A foglalás visszaigazolását követően fog elérhetővé válni a fizetési felület, amelyen keresztül foglalót kell befizetned, ez a bérleti díj 50%-a. A hajó átvétele előtt 48 órával pedig a bankszámládon zárolásra kerül a fennmaradó 50%, illetve a kaució is. Kérjük, figyelj arra, hogy a bérleti díj és a kaució fedezete rendelkezésre álljon a kártyádon.
Fontos tudnivaló: a bérbeadó csak akkor kapja meg a bérleti díjat, ha a bérlés lezárult, és nem érkezett panasz. Amíg ez nem történik meg, a bérleti díj zárolásra kerül. Így biztos nem történhet meg veled, hogy esetleg olyan hajóért fizetsz, ami nem egyezik meg a hirdetésben szereplővel.

A profilod alatt található Foglalásaim menüpontban folyamatosan nyomon követheted foglalásaid státuszát, emellett a visszaigazolásról e-mailt is küldünk, amiben feltüntetjük foglalásod legfontosabb adatait.

Tipp: minden esetben egyeztessetek a hajótulajdonossal az átadás-átvétel időpontjáról, helyszínéről és a hajón található biztonsági felszerelésekről. Ezt megtehetitek a boatly üzeneküldő felületén.

A hajót szükséges átvizsgálni a bérlés elején és végén. Ezt az átadás-átvételi ellenőrzős listán (Boatly Checklist) tudjátok megtenni, amit itt találtok. Kérjük, ne felejtsétek el, hogy a hajó átvizsgálása és az esetleges sérülések jelentése a bérbeadó és a bérlő felelőssége is.

Az átadás-átvételi lista az alábbi részekből áll:

 • Biztonsági előírások: a hajónak rendelkeznie kell a hajózási szabályzatban meghatározott biztonsági felszerelésekkel. Például megfelelő számú mentőmellénnyel.
 • Állapotfelmérés a bérlet kezdetekor: jegyezzétek fel a meglévő sérüléseket (érdemes képeket is készíteni), és jelöljétek be az üzemanyagszintet a lapon.
 • Üzemanyag: kérljük győződjetek meg róla, hogy neked és a bérbeadónak is egyértelmű, hogy miként fogtok elszámolni az üzemanyaggal (ha a hajó kategóriája megkívánja).
 • Állapotfelmérés a bérlés végén: jegyezzétek fel az esetleges új sérüléseket (fotóval együtt), és az üzemanyagszintet is.
 • Aláírások: a bérlőnek és a bérbeadónak, vagy azok képviselőinek alá kell írnia az átadás- átvételi listát.

Kérjük, a bérlés kezdetekor legyen nálatok kinyomtatva az átadás-átvételi ellenőrző listát, hogy ki tudjátok tölteni és alá tudjátok írni. Ha bármilyen sérülés történt, vagy valami hiányzik a hajóról, kérjük, hogy azonnal értesítsétek a boatly-t.

A foglalás módosításához a következőket kell figyelembe venni:

Ha az bérlet megkezdésétől számított 14 napon túl szeretnéd módosítani a foglalásodat, akkor a legegyszerűbb módszer az, hogy törlöd a foglalásodat és az új időpontra befoglalod a hajót, amikor az elérhető.

Ha 14 napon belül szeretnéd módosítani a foglalásodat, akkor a bérbeadó beleegyezése is szükséges. Ebben az esetben küldjetek egy üzenetet a support@boatly.hu e-mail címre a módosítás leírásával, és adminisztrátoraink elvégzik a szükséges módosítást.

További információkat a foglalások lemondásáról, az ÁSZF-ünkben találsz.

A lényeg röviden: a foglalásod a hajó átvétele előtt legkésőbb 14 nappal minden probléma nélkül le tudod mondani.

Ha a foglalásodat 14 napon belül szeretnéd lemondani, abban az esetben a már befizetett foglalódat elveszíted. Javasoljuk, hogy minden esetben, ha le szeretnéd mondani a foglalást, inkább egyeztess a bérbeadóval, hogy a foglalás kerüljön át másik dátumra, így a foglalód nem fog elveszni, ha a bérbeadó beleegyezik.

A foglalás lemondásának a feltételeit részletesen megtalálod az ÁSZF-ben.

A hajók között több módon tudsz válogatni:

 • add meg a nyitóoldalon, hogy mettől-meddig és hány főre szeretnél hajót foglalni;
 • vagy a kereső sávon nyomd meg a keresés gombot;
 • vagy görgess le az oldalon, és böngéssz a kiemelt hajók között.

A hajó adatlapján alul megtalálod a hajónaplót, amiben kékkel jelöljük a már foglalt-, fehérrel pedig a szabad időpontokat. Sötétszürke jelöli az adott napot, amikor éppen válogatsz.

Kétféle kategóriát tudsz foglalni:

 • Egynaposat (8 óra)
 • Többnapos foglalás (Ebben az esetben minden nap, naplemente előtt ki kell kötnöd egy biztonságos kikötőben.)

Kérjük, ne felejtsd el, hogy az indulás és az érkezés pontos időpontját szabadon, de közösen kell meghatároznotok a hajótulajdonossal.

A hajók adatlapján a foglalási paraméterek megadása alatt találod az üzenetküldő gombot. Amennyiben megadod, hogy mettől-meddig szeretnéd lefoglalni a hajót, illetve hány főre, rövid üzenetet tudsz küldeni a hajótulajdonosnak.

Ha válaszol neked a hajótulajdonos, akkor az üzenetet a bejövő fiókodban találod, illetve a fenti sávon is láthatod, hogy üzeneted érkezett. Emellett egy értesítő e-mailt is küldünk neked a regisztrációkor megadott e-mail címedre.

Azért, hogy mindenkinek élmény legyen a boatly használata, kérünk téged, hogy mielőtt elküldesz egy üzenetet a hajótulajdonosnak, nézd meg még egyszer, hogy a kérdéses információt biztos nem találod a hajó adatlapján.

Lehetőséged van hajókat berakni a kedvencek közé, így mindig nyomon követheted, ha a hajó éppen elérhető, illetve legközelebb könnyebben megtalálod őket.

A keresőoldalon és a fő oldalon a hajók kis képeinek jobb alsó sarkában található kék szívecskére kattintva kedvelheted a hajót. A hajó adatlapján pedig a foglalás gomb alatt találod a kedvelés gombot.

A kedvenc hajóidat bármikor megtekintheted, ha a profilod alatt a Kedvencekre kattintasz.

Tulajdonosoknak

Kérjük, regisztráld a hajódat az oldalunkra. A regisztráció során adj meg a hajóról minél több információt. A regisztrációt követően a hajód azonnal bérelhetővé válik az általad megadott feltételek és paraméterek mellett.

Fontos tájékoztatnunk róla, hogy hajó bérbeadáshoz hajózási tevékenység végzéséhez szükséges hatósági engedéllyel (a továbbiakban: hajózási engedély) kell rendelkezned. A hajózási engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal, Hajózási Engedélyezési és Ellenőrzési Osztály az úszólétesítmény üzemben tartójának kérelmére adja ki. Ha az üzemben tartó nem azonos az úszólétesítmény tulajdonosával, a kérelem benyújtásához a tulajdonos hozzájárulása szükséges. A hajózási engedélyről és annak kiváltásáról részletesebben az alábbi weboldalon tudsz tájékozódni:

https://www.nkh.gov.hu/web/hajozasi-foosztaly1/hir/-/hir/39719/true/hajozasi-engedely

Véleményünk szerint a boatly a hazai hajó bérbeadási piac egyik legszínvonalasabb weboldala, amely automatizált folyamatokkal, széleskörű szolgáltatás portfolióval és intenzív marketing tevékenységgel kívánja segíteni a hajótulajdonosok bérbeadási tevékenységét. Az oldalon keresztüli bérbeadás az alábbi előnyökkel jár a számodra:

 • Nem kell létrehoznod saját weboldalt a hajód bérbeadásához. Mi egy olyan bérbeadási felületet biztosítunk a számodra, amelyen keresztül rengeteg új potenciális bérlőt érhetsz el, ahol a magánhajók bérbeadási lehetőségei megegyeznek a charter cégekével.
 • A boatly intenzív, nagyszabású marketing kampánnyal támogatja a bérbeadási tevékenységed.
 • Nincs havidíj, nincs fix költség. Kizárólag a megvalósult bérlések után jár egy mérsékelt értékesítési jutalék a boatly számára.
 • Az adott bérlésről minden alkalommal kizárólag Te döntesz. A bérlet során a bérbeadókat és a bérlőket egyaránt értékelni kell, így előre tudod, hogy mire számíthatsz a bérlőd részéről.

Ez kizárólag Tőled függ. A hajód napi bérleti díját Te határozod meg. Amikor még új vagy az oldalon, érdemes összehasonlítanod az áradat a hasonló hajók áraival. Az általad alkalmazott bérleti díjból egyedül a boatly értékesítési jutaléka kerül levonásra.

 

A bérleti díj meghatározás során javasoljuk, hogy vedd figyelembe a következő tényezőket:

 • ha van motor a hajódon, akkor az elfogyasztott üzemanyagot, normális használat mellett;
 • ha bérlés után a takarítást profi takarító cégre vagy a kikötőre bízod, ezt is kalkuláld bele a díjba..

A boatly-n nincs havidíj, nincs fix költség. Kizárólag a megvalósult bérlések után jár egy értékesítési jutalék a boatly számára. Ennek mértéke a bérleti díj 22%-a.

A boatly a Barion nevű biztonságos, automatizált fizetési rendszert alkalmazza, amelyről részletesebben itt olvashatsz.

A fizetés az alábbiak szerint történik:

 • Amikor a bérlő lefoglalja a hajót, át kell utalnia a foglalási díj 50%-át, ami a bérlés megkezdéséig foglalóként funkcionál a boatly Barion számláján. Ennek jóváírásáról értesítést küldünk a részedre.
 • A hajó átvétele előtt 48 órával a bérleti díj fennmaradó 50%-a, illetve a kaució zárolásra kerül a bérlő bankszámláján. Ennek teljesüléséről is értesítést küldünk a részedre.
 • Miután a bérlés végeztével visszahozták a hajódat és megerősítést nyer, hogy minden rendben ment, a zárolt bérleti díj részlet a boatly Barion számláján jóváírásra kerül, a zárolt kaució pedig feloldásra kerül a bérlő számláján. A boatly jutalékával csökkentett bérleti díjat a bérlés lezárulását követő 3 munkanapon belül átutaljuk az általad megadott bankszámlára.

Átadás-átvétel:

Eldöntheted, hogy a hajót személyesen szeretnéd átadni illetve visszavenni a bérlőtől vagy ezt harmadik félre bízod. Ez lehet az adott kikötő, ahol a hajódat tárolod vagy akár a boatly is. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajódat utánad legjobban talán a kikötői fiúk ismerik. Ez nagyban megkönnyítheti az átadás-átvételt, és javíthatja a bérlők élményét, amely akár a hajó értékelésében is visszatükröződhet.

Nagyon fontos, hogy az átadás-átvétel során ne felejtsétek el kitölteni az átadás-átvételi ellenőrző listát (Boatly Check List) is. Ezt az alábbi linken is le tudod tölteni.

További tipp: érdemes fényképeket is készíteni az átadás-átvétel során, ezzel is megkönnyíted a helyzetedet, esetleges vitás kérdésekben.

Takarítás: 

Eldöntheted, hogy saját magad takarítod ki a hajót a bérleti idő után, vagy harmadik félre bízod ennek lebonyolítását.

Tipp: a kikötőnek, ahol a hajót tárolod, biztos van takarítási szolgáltatása is. Ha beépíted a bérleti díjadba a hajó egyszeri kitakarítását, akkor ezt érdemes velük megcsináltatni.

A hajó regisztrálása során van lehetőség információkat közölni magáról a hajóról, a bérlés feltételeiről és a kínált szolgáltatásokról. Mindazonáltal a boatly csak a teljes bérleti díj kifizetését követően engedélyezi olyan információk, linkek, telefonszámok, e-mail címek közzétételét, amelyek a bérlési tranzakció boatly oldalon kívüli lebonyolítását lehetővé teszik. A teljes bérleti díj kifizetését követően az adott bérlő számára a regisztrációkor általad megadott elérhetőségek láthatóvá válnak az oldalon. A fenti szabályok megsértéséért az adott hajótulajdonost a boatly akár ki is zárhatja az oldalról.

A bérlőkkel a teljes bérleti díj kifizetéséig kizárólag a boatly belső levelező rendszerén keresztül tudsz kommunikálni. A boatly a teljes bérleti díj kifizetéséig nem engedélyezi telefonszámok, e-mail címek és egyéb olyan adatok közzétételét, amelyek segítségével a bérlési tranzakciók boatly oldalon kívüli is lebonyolíthatók. A teljes bérleti díj kifizetését követően a regisztrációkor megadott elérhetőségeid az adott bérlő számára láthatóvá válnak az oldalon. A fenti szabályok megsértéséért az adott hajótulajdonost a boatly akár ki is zárhatja az oldalról.

A bérlet kezdetétől számított 14 napon túl, ezt minden további nélkül megteheted. Javasoljuk viszont, hogy minden esetben egyeztess a bérlővel, hátha lehetőség van a bérlet módosítására, úgy, hogy az mindkét félnek megfelelő legyen.

A bérlet kezdetétől számított 14 napon belül a már jóváhagyott bérlés visszamondása csak a foglaló kétszeresének megfelelő összeg kifizetése mellett lehetséges. Ebben az esetben a bérlő által fizetett foglalót a boatly visszautalja a bérlő számlájára, amelynek megfelelő összeget jogosult a bérlő a hajó tulajdonosától is követelni. Ez alól az alábbi esetek képeznek kivételt:

 • Ha a foglalón felüli bérleti díjrészlet és kaució bérlő bankszámláján történő zárolása nem valósul meg. Ebben az esetben a bérlő által már kifizetett foglalót nem kell visszafizetni, ami a boatly számlájáról átutalásra kerül az általad megadott bankszámlára.
 • Ha a bérlő a bejelentkezés (check-in) megadott időpontjához képest meghatározott időben - napi bérlés esetén, 4 órán-, hétvégi vagy egész hetes bérlés esetén 24 órán belül - nem veszi át a hajót, úgy jogosult vagy visszamondani a bérlést. Ebben az esetben a bérlő által kifizetett bérleti díjat nem kell visszafizetni. A boatly a jutalékával csökkentett bérleti díjat 3 munkanapon belül átutalja az általad megadott bankszámlára.

Amennyiben a bérlő késéssel hozza vissza a hajódat, abban az esetben kötbér megfizetésére köteles, amelynek mértéke az alábbiak szerint alakul:

 • A késedelem első három megkezdett órája után a kötbér 10.000,- Ft/óra.
 • Amennyiben a késedelem a három órás időtartamot meghaladja, úgy a kötbér mértéke az 1 napi, kedvezmények nélküli bérleti díj másfélszeresének felel meg
 • Ha a késedelem a 24 órás időtartamot meghaladja, úgy a bérlő minden megkezdett újabb 24 óra után a kedvezmények nélküli napi bérleti díj másfélszeresének megfelelő összegű kötbért köteles fizetni.

A felmerült kötbér-igényedet jogosult vagy a kaució terhére érvényesíteni. Emellett a bérlő a kötbéren felül a felmerült, igazolt többletköltségek (különösen: túlhasználati díj, kormányos díja, kiállási díj, stb.) megfizetésére is kötelezhető.

Amennyiben a késés következtében az adott bérlő a következő bérlő hajóátvételét megakadályozza, úgy az adott bérlő köteles a bérbeadó által a következő bérlőnek fizetendő összeget is azonnal megtéríteni.

Charter cégeknek

Minden charter céget szívesen látunk a weboldalunkon. Véleményünk szerint kiváló további értékesítési felületként szolgálhatunk

Először is regisztrálnod kell a hajódat az oldalunkra, amely során minden releváns információt (általános adatok, hajó paraméterek, díjazás) meg tudsz adni a hajóddal kapcsolatban. A potenciális bérlők esetében minden foglalásról Te döntesz. A hajódat csak a Te jóváhagyásoddal tudja bérbe venni az adott bérlő.

A boatly oldalon minden olyan hajó bérbeadással foglalkozó vállalkozás charter cégnek minősül, amely üzletszerűen hajó bérbeadását végzi (ez legalább két hajó bérbeadását jelenti), és hajózási engedéllyel valamint saját weboldallal rendelkezik. A regisztrációt követően a boatly a megadott cégadatok, weboldal alapján ellenőrzi a céged charter jogosultságát, majd e-mail formájában értesít a jóváhagyásról, és személyre szabott ajánlattal keres meg.

A boatly a charter cégek számára egy olyan új online értékesítési felületet jelent, amely:

 • Rengeteg új potenciális ügyfelet biztosít;
 • Intenzív, nagyszabású marketing támogatást ad;
 • Automatizált, egyszerű folyamatainak köszönhetően könnyen kezelhető, és nem von maga után többletmunkát;
 • Igény esetén a bérlés idejére casco biztosítást nyújt;
 • Nem von maga után fix díjat, csak a bérlések után számít fel értékesítési jutalékot.

A boatly-n nincs havidíj, nincs fix költség. Kizárólag a megvalósult bérlések után jár egy értékesítési jutalék a boatly számára. Az általános értékesítési jutalék 22%, de a charter cégek számára a boatly egyedi árajánlatot biztosít. Egyedi ajánlataink eléréséhez itt veheted fel velünk a kapcsolatot, és munkatársunk 24 órán belül felkeres a részletekkel kapcsolatban.

A boatly a Barion nevű biztonságos, automatizált fizetési rendszert alkalmazza, amelyről részletesebben itt olvashatsz.

A fizetés az alábbiak szerint történik:

 • Amikor a bérlő lefoglalja a hajót, át kell utalnia a foglalási díj 50%-át, ami a bérlés megkezdéséig foglalóként funkcionál a boatly Barion számláján. Ennek jóváírásáról értesítést küldünk a részedre.
 • A hajó átvétele előtt 48 órával a bérleti díj fennmaradó 50%-a, illetve a kaució zárolásra kerül a bérlő bankszámláján. Ennek teljesüléséről is értesítést küldünk a részedre.
 • Miután a bérlés végeztével visszahozták a hajódat és megerősítést nyer, hogy minden rendben ment, a zárolt bérleti díj részlet a boatly Barion számláján jóváírásra kerül, a zárolt kaució pedig feloldásra kerül a bérlő számláján. A boatly jutalékával csökkentett bérleti díjat a bérlés lezárulását követő 3 munkanapon belül átutaljuk az általad megadott bankszámlára.

A hajó regisztrálása során van lehetőség információkat közölni magáról a hajóról, a bérlés feltételeiről és a kínált szolgáltatásokról. Mindazonáltal a boatly csak a teljes bérleti díj kifizetését követően engedélyezi olyan információk, linkek, telefonszámok, email címek közzétételét, amelyek a bérlési tranzakció boatly oldalon kívüli lebonyolítását lehetővé teszik. A teljes bérleti díj kifizetését követően az adott bérlő számára a regisztrációkor általad megadott elérhetőségek láthatóvá válnak az oldalon. A fenti szabályok megsértéséért az adott hajótulajdonost a boatly akár ki is zárhatja az oldalról.

A bérlőkkel a teljes bérleti díj kifizetéséig kizárólag a boatly belső levelező rendszerén keresztül tudsz kommunikálni. A boatly a teljes bérleti díj kifizetéséig nem engedélyezi telefonszámok, e-mail címek és egyéb olyan adatok közzétételét, amelyek segítségével a bérlési tranzakciók boatly oldalon kívüli is lebonyolíthatók. A teljes bérleti díj kifizetését követően a regisztrációkor megadott elérhetőségeid az adott bérlő számára láthatóvá válnak az oldalon. A fenti szabályok megsértéséért az adott hajótulajdonost a boatly akár ki is zárhatja az oldalról.

A bérlet kezdetétől számított 14 napon túl, ezt minden további nélkül megteheted. Javasoljuk viszont, hogy minden esetben egyeztess a bérlővel, hátha lehetőség van a bérlet módosítására, úgy, hogy az mindkét félnek megfelelő legyen.

A bérlet kezdetétől számított 14 napon belül a már jóváhagyott bérlés visszamondása csak a foglaló kétszeresének megfelelő összeg kifizetése mellett lehetséges. Ebben az esetben a bérlő által fizetett foglalót a boatly visszautalja a bérlő számlájára, amelynek megfelelő összeget jogosult a bérlő a hajó tulajdonosától is követelni. Ez alól az alábbi esetek képeznek kivételt:

 • Ha a foglalón felüli bérleti díjrészlet és kaució bérlő bankszámláján történő zárolása nem valósul meg. Ebben az esetben a bérlő által már kifizetett foglalót nem kell visszafizetni, ami a boatly számlájáról átutalásra kerül az általad megadott bankszámlára.
 • Ha a bérlő a bejelentkezés (check-in) megadott időpontjához képest meghatározott időben - napi bérlés esetén, 4 órán-, hétvégi vagy egész hetes bérlés esetén 24 órán belül - nem veszi át a hajót, úgy jogosult vagy visszamondani a bérlést. Ebben az esetben a bérlő által kifizetett bérleti díjat nem kell visszafizetni. A boatly a jutalékával csökkentett bérleti díjat 3 munkanapon belül átutalja az általad megadott bankszámlára.

Amennyiben a bérlő késéssel hozza vissza a hajódat, abban az esetben kötbér megfizetésére köteles, amelynek mértéke az alábbiak szerint alakul:

 • A késedelem első három megkezdett órája után a kötbér 10.000,- Ft/óra.
 • Amennyiben a késedelem a három órás időtartamot meghaladja, úgy a kötbér mértéke az 1 napi, kedvezmények nélküli bérleti díj másfélszeresének felel meg
 • Ha a késedelem a 24 órás időtartamot meghaladja, úgy a bérlő minden megkezdett újabb 24 óra után a kedvezmények nélküli napi bérleti díj másfélszeresének megfelelő összegű kötbért köteles fizetni.

A felmerült kötbér-igényedet jogosult vagy a kaució terhére érvényesíteni. Emellett a bérlő a kötbéren felül a felmerült, igazolt többletköltségek (különösen: túlhasználati díj, kormányos díja, kiállási díj, stb.) megfizetésére is kötelezhető.

Amennyiben a késés következtében az adott bérlő a következő bérlő hajóátvételét megakadályozza, úgy az adott bérlő köteles a bérbeadó által a következő bérlőnek fizetendő összeget is azonnal megtéríteni.